Wat Is SCVM?

De Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs werd op 18 september 2001 opgericht, na afschaffing van de beëdiging van makelaars en taxateurs. Door inschrijving van gecertificeerde makelaars en taxateurs in een gezamenlijk register maakt het voor zowel de consument als de geldvertrekkende instanties eenvoudig te controleren welke makelaars en taxateurs aan de strenge kwaliteitseisen voldoen. Per 1 januari 2016 registreert het SCVM register nog enkel makelaar bij initiële - en bij herregistratie.
De onafhankelijke Stichting Certificering voor Makelaars en taxateurs registreert slechts die makelaars die beschikken over het DNV GL-certificaat makelaar/taxateur onroerende zaken of taxateur onroerende zaken volgens de norm ISO 17024. Dit certificaat wordt afgegeven door Det Norske Veritas GL (DNV GL), Europees marktleider op het gebied van persoonscertificatie.

Het SCVM register het enige register met een klachtenloket. Het SCVM register wordt erkend door o.a. de Vereniging Eigen Huis (VEH), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (verstrekker NHG), de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

 

De Waarborgcommissie waarin zowel vertegenwoordigers van aanbieders als afnemers van makelaarsdiensten zitting hebben, is belast met het toezicht op het algehele proces van certificering door DNV en registratie door SCVM.

Inmiddels zijn meer dan 1000 makelaars/taxateurs in het SCVM-register opgenomen. Deze specialisten en hun klanten kunnen eveneens beamen dat SCVM staat voor kwaliteit.

SCVM | Postbus 135 | 2630 AC | Nootdorp | Tel: 070 - 319 62 70 | Fax: 070 - 310 65 11 | info@scvm.nl
disclaimercontact • © 2013 SCVM