Waarom Certificering?

Wanneer u een huis gaat kopen of verkopen doet u mogelijk beroep op een makelaar. Registratie waarborgt immers de vakbekwaamheid.
Kiest u voor dienstverlening een SCVM geregistreerd makelaar, dan weet u zeker dat u zaken doet met een specialist. U vindt uw makelaar eenvoudig door de zoekfunctie 'zoek SCVM makelaar' in het linkermenu.

Het SCVM register wordt erkend door o.a. de Vereniging Eigen Huis (VEH), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (verstrekker Nationale Hypotheek Garantie), de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Men is verplicht meermalen per jaar deel te nemen aan bijscholingscursussen (zgn Permanente Educatie), zodat zijn kennis en kunde altijd gewaarborgd blijft. Men dient zich te conformeren aan de Gedragscode SCVM. Overtreding van de bepalingen in de Gedragscode kan leiden tot verwijdering uit het register.

Inmiddels zijn meer dan 1000 makelaars/taxateurs in het SCVM-register opgenomen. Deze makelaars en hun klanten kunnen eveneens beamen dat SCVM staat voor kwaliteit. Per 1 januari 2016 (her)registreert het SCVM register nog enkel makelaars, bij initiële en herregistratie.

Om na te kunnen gaan over welke gecertificeerde deskundigheid de makelaar/taxateur beschikt, maakt de SCVM onderscheid tussen:

- de Woningmakelaar/taxateur;
- de makelaar/taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed;
- de makelaar/taxateur Agrarisch Vastgoed;
- de Woningmtaxateur;
- de taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed;
- de taxateur Agrarisch Vastgoed;
- de WOZ-taxateur

Aan de letter in het registratienummer kunt u zien over welke deskundigheid de makelaar/taxateur beschikt en in welk jaar deze persoon is ingeschreven in het register.

Voorbeeld:
08R123SCVM staat voor een in 2008 geregistreerde gecertificeerde Woningmakelaar/Taxateur.
08A1213SCVM staat voor een in 2008 geregistreerde gecertificeerde Makelaar/Taxateur Agrarisch Vastgoed.
08B123SCVM staat voor een in 2008 geregistreerde gecertificeerde Makelaar/Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed.
08W123SCVM staat voor een in 2008 geregistreerde gecertificeerde Taxateur WOZ.

SCVM | Postbus 135 | 2630 AC | Nootdorp | Tel: 070 - 319 62 70 | Fax: 070 - 310 65 11 | info@scvm.nl
disclaimercontact • © 2013 SCVM